"Sanii Sunt Ochii Trunchiului” afirmatie a Prof. Toma T. Mugea, reflecta importanta sanilor pentru feminitate si grija pe care un chirurg estetician trebuie sa o acorde interventiei pe aceasta regiune anatomica.
Aceasta operatie are un impact psihologic major, contribuind la cresterea încredererii în sine a femeii, ca in povestea in care o domnisoara atinge broscuta fermecata, care o transforma intr-o fiinta cu sanii estetic perfecti.
Examinarea preoperatorie corecta si amanuntita a sanilor si toracelui pacientei, cu consemnarea datelor in fisa clinica si mai apoi introducerea lor in programul ce sugereaza alegerea implantului potrivit cazului respectiv, alaturi de folosirea unei tehnici chirurgicale corect aleasa, constituie garantiile obtinerii unor rezultate cat mai placute, apropiate de forma ideala a sanului natural si estetic.
Toate aceste date sunt introduse intr-un program de calculator conceput de prof. Toma T. Mugea din care rezulta situatia actuala, Numarul de Aur al Sanilor (Breast Golden Number) in functie de care se obtine tipul de implant mamar recomandat si volumul sau, pentru obtinerea rezultatului estetic dorit.
Cazul 1: Hipotrofie mamara corectata cu implante anatomice,
Matrix Eurosilicone 220cc, plasate retrofascial, in fata muschiului pectoral.
Cazul 2: Pseudoptoza mamara corectata cu implante anatomice de 260cc,
plasate in fata muschiului pectoral. Imagini cu fisa cazului prelucrata in programul TTM.
Incizia pe care noi o recomandam este situata la nivelul santului inframamar, pe o lungime de 4-6 cm.
Preferam aceasta localizare deoarece accesul in spatiul retroglandular este direct, nu sunt interferente cu tesutul glandular si cicatricea este foarte putin vizibila. De asemenea viitoarele interventii pentru inlocuirea implantelor se fac mult mai usor cu recuperare rapida.
Noi nu recomandam inciziile in jurul areolei mamare deoarece prin acest abord sunt sectionate atat canalele galactofore cat si glanda mamara. Astfel se creaza o posibilitate de contaminare bacteriana a implantului, crescand riscul aparitiei contractiei capsulare si in acelas timp modifica arhitectura glandei mamare, generand dificultati la interpretarea unei mamografii ulterioare.
Prima optiune de asezare a implantului mamar este, logic, in spatele glandei mamare, adica in fata muschiului pectoral dar sub fascia lui!
Avantajul acestei pozitii il constituie eliminarea riscului de deplasare laterala a implantului, in cazul in care pacienta este sportiva si foloseste intens musculatura pectorala (inotatoare, schioare, balerina, body building, etc.). De asemenea muschiul pectoral protejaza tesuturile de efectul abraziv al implantelor texturate si evita metaplazia sinoviala a capsulei periprotetice si aparitia seromului tardiv.
Prof. Toma T. Mugea a descris pentru prima data o tehnica ce permite plasare impalntelor in plan retrofascial, chiar daca pacienta este slaba, are malformatii toracice sau tesuturi cu elasticitate scazuta (publicata in „Aesthetic Surgery of the Breast” Springer, 2015).Cazul 3: Hipotrofie mamara cu tesuturi in tensiune.
Implante retrofasciale de 255cc, cu imaginea preoperatorie, postoperatorie si dupa 12 ani.
Cazul 1. Stern infundat, hipotrofie mamara severa, pliu al tesuturilor sub 1,5cm.
Implante pozitionate in plan dublu, retro musculo fascial.
Cazul 2. Malformatie toracica severa, Hipotrofie mamara accentuata, Pliu al partilor moi sub 1 cm
Cazul 3. Tesutiri foarte subtiri, hipotrofie mamara accentuata.
Implante plasate in plan dublu retro musculo fascial, volum 225cc
Pentru obtinerea unui rezultat estetic maximal, noi folosim numai implante mamare de tip MATRIX Eurosilicone, cu:
“Cu cat implantele mamare sunt mai mari, cu atat si complicatiile vor apare mai precoce!”
Orice interventie secundara necesara pe un san care are un implant mamar trebuie facuta de un specialist in rezolvarea acestor probleme.
Daca orice chirurg estetician poate plasa un initial implant mamar, doar unul cu experienta poate corecta problemele secundare generate de implant.
“Sanii mariti cu implante trebuie sa arate si naturali”